Ontdek de voordelen van tegels

Waarom tegels bij Koolschijn

Met de tegels van Koolschijn haalt u het beste in huis. Ze zijn niet alleen mooi; ze voldoen ook aan strenge kwaliteitseisen. Daarnaast zijn tegels erg praktisch, kras- en slijtvast en gemakkelijk in onderhoud. Door onze ruime tegelafdeling én de vele keuken- en badkameropstellingen die voorzien zijn van tegels, hebben wij voor elk wat wils. Onze showroom bestaat niet alleen uit kleine monsterstukjes, er zijn diverse tegels te zien op grotere oppervlakken in de badkamer- en keukenopstellingen

Duurzaam

Keramische tegels bestaan uit gebakken klei. Doordat hier geen vuil in de tegel kan trekken, blijven ze lang mooi. Dit zorgt ervoor dat keramische tegels lang mee gaan. De productie van keramische tegels is milieuvriendelijk. Hoe dan ook een goede keuze dus!

Makkelijk in onderhoud

In badkamers worden vaak keramische tegels toegepast. Dit geeft aan dat keramische tegels zeer vochtbestendig zijn. Uiteraard zijn goede voegen en kitranden hierop van invloed. Daarnaast hebben de tegels als kenmerk dat er geen vuil in kan trekken. Keramische tegels kunnen het beste wekelijks gereinigd worden met water, nadat het stof eraf is gezogen. Let op met schoonmaakmiddelen, ze kunnen tegels in eerste instantie schoon doen lijken, maar ze kunnen in de loop van tijd de tegels dof maken. Dit komt doordat de meeste schoonmaakmiddelen een residu achterlaten, waardoor vuil zich juist aan de tegel hecht. Informeer bij onze adviseurs, naar het juiste schoonmaakadvies voor uw tegel.

Vloerverwarming

Keramische tegels zijn een perfecte combinatie met vloerverwarming. De tegels hebben een goede warmtegeleiding, wat zorgt voor een optimaal rendement. Keramische tegels hebben zelf als eigenschap dat ze koel aanvoelen. Vloerverwarming zorgt ervoor dat de tegels aangenaam aanvoelen.

Eindeloze opties

Keramische tegels zijn er niet alleen te krijgen in diverse afmetingen en kleuren, maar ook met verschillende afwerkingen en stijlen. Denk aan marmer, beton, terrazzo of juist hout. Elke tegel heeft zijn unieke en eigen uitstraling. Kleine tegels in een gave kleur en een bijzonder legpatroon kunnen de ruimte speels maken. Grote tegels zorgen juist voor meer rust, doordat er minder voegen zijn.

Daarnaast zijn er tegels met antislip. Dit wordt uitgedrukt met een R-waarde. R9 is een geringe antislipwaarde, R11 is een zeer hoge antislipwaarde. De toepassing kan invloed hebben op de gewenste antislipwaarde. Onze adviseurs adviseren u graag!

Legverbanden

Bij het uitzoeken van een tegel kunt u ook al rekening houden met het legverband. Niet elke tegel is namelijk geschikt voor elk legverband. Het formaat van de tegel speelt hierin een belangrijke rol. Het legverband is bepalend voor de uiteindelijke uitstraling van de ruimte.

Voorbeelden van veel toegepaste legverbanden zijn:

  • Halfsteensverband
  • Visgraatverband
  • Wildverband
  • Romaans verband

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Onze adviseurs voorzien u graag van een persoonlijk advies. Kom gezellig langs!

Maak een afspraak
Philip
Adviseur
Plan afspraak