Werkbladen

Bij het keukenontwerp spelen uiterlijk en praktische eigenschappen van werkbladen een wezenlijke rol. Elk materiaal heeft zijn bijzondere kwaliteiten. Vandaar de mogelijkheid om verschillende werkbladen in onze showroom te bezichtigen. Composiet, natuursteen, keramiek, hout, RVS of kunststof. Deze behoren allen tot de mogelijkheden.

Ongeacht het materiaal en zijn eigenschappen raden wij bij elk werkblad aan om een onderzetter te gebruiken bij hete pannen en schalen. Dit voorkomt dat het blad zal verkleuren en/of scheuren (thermoshock). Daarnaast raden wij aan altijd een snijplank te gebruiken, ook bij een zeer krasbestendig werkblad. Op deze manier kunt u extra lang van uw werkblad genieten.

Composiet

Composiet is een populair materiaal als het gaat om werkbladen. Het materiaal heeft niet alleen een luxe uitstraling, maar het is ook duurzaam en hygiënisch. Daarnaast is composiet leverbaar in veel verschillende kleuren en uitvoeringen, waardoor er bij elke keuken wel een passend blad te vinden is.

Graniet

Bent u op zoek naar een werkblad met een unieke uitstraling? Dan is graniet mogelijk iets voor u. Graniet is een natuursteen, hierdoor is niet één blad hetzelfde. Graniet heeft als kenmerk dat het supersterk is. Het werkblad is dus stootvast en krasbestendig.

Keramiek

Keramiek bestaat uit een combinatie van klei, porselein, kleurstoffen en keramische bindmiddelen. Een keramisch werkblad is in diverse prints te verkrijgen, zoals marmer, kiezels, beton en etc.

Kunststof

Houtlook, betonlook of een neutrale kleur? Met een kunststof werkblad kunt u werkelijk alle kanten op. Kunststof werkbladen kunnen geleverd worden tegen een scherpe prijs en kan makkelijk op maat gemaakt worden. Daarentegen is een kunststof werkblad minder kras- en hitte bestendig dan de steenachtige werkbladen. Een hete pan kan de bovenlaag laten smelten en voor verkleuring zorgen.

Benieuwd naar al onze werkbladen?

Onze adviseurs voorzien u graag van een persoonlijk advies. Kom gezellig langs!

Maak een afspraak
Philip
Adviseur
Plan afspraak