Nieuwe energielabels

Heeft u een apparaat besteld met een A+ label en is deze geleverd met een C label? Geen zorgen, het stroomverbruik is gelijk, alleen de letter is veranderd.

Sinds 1 maart 2021 zijn elektrische apparaten voorzien van een nieuw energielabel. Doordat apparaten steeds zuiniger worden ontwikkeld zijn er in de loop der tijd steeds vaker plusjes achter de A komen te staan. Deze plusjes zorgden voor veel onduidelijkheid bij consumenten. Dit is de reden dat de EU heeft besloten om de labels te vernieuwen. De A+++ labels verdwijnen en hiervoor komen de A t/m G labels in de plaats. In eerste instantie geldt dit alleen voor koelkasten, vriezers en vaatwassers. Andere apparaten, zoals ovens volgen later. Voorlopig zullen deze nog de labels met plusjes houden.

Naast de gewijzigde energie-efficiƫntieklasse is het nieuwe label voorzien van een QR code, die toegang geeft tot meer informatie over het betreffende model. Verder vind je ook meer informatie over het model op het label zelf door middel van pictogrammen. Hierbij kan je denken aan waterverbruik, volume (L) en het geluidsniveau (in dB).

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Onze adviseurs voorzien u graag van een persoonlijk advies. Kom gezellig langs!

Maak een afspraak
Philip
Adviseur
Plan afspraak